Alegeri 2016

Urmează câteva luni pline de alegeri, în care unii vor fi înfierbântați să își aleagă noii „stăpâni” sau sa se bage pe sub pielea unora ce doresc accederea la stăpânire.

Alții sunt atât de măcinați de ură și de „sete de rabunare” încât oricum nu mai pot judeca limpede.

Așa că, să treacă alegerile și vre-o 6 luni după, să se reașeze lucrurile. Cei ce au votat să înceapă din nou să își toarne „cenușa în cap”, cei ce nu au votat dar au stat pasivi fără să se organizeze astfel încât să își ofere o altă variantă, să conștientizeze că cei din prima categorie au decis și pentru ei.

Cei ce vor cu adevărat o schimbare au ei datoria să se intereseze, să caute variante, să se documenteze și să se implice. Dacă asteaptă să fie „înregimentați” de cineva sau să fie rugați să participe înseamnă că nu au înțeles nimic din ce presupune o schimbare de sistem.

Între timp, cine vrea informații le poate găsi căutând pe google „democratie directa”, „direct democracy” sau dedicându-și o parte din prețiosul timpul liber, între 2 emisiuni de mondene sau între 2 meciuri de fotbal, sau chiar în timpul pauzelor de reclame de la tv, citind câte ceva de pe linkurile de mai jos.

Articole


http://www.democratiedirecta.com/

Comentarii

Acest articol a fost publicat în Sistemul electoral și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.